Isten éltesse Erzsi nénit!

Nagy Erzsébet tanárnő, aki 1958-tól 1961-ig tanított történelmet és latint a Trefortban (utána 18 évig a Radnóti tanára volt), december 24-én töltötte be 99. évét. Ma is jó szellemi és testi egészségnek örvend. A hatvan évvel ezelőtt, 1961-ben érettségizett osztályával azóta is tartja a kapcsolatot. Ez a fénykép négy évvel ezelőtt készült egy étteremben tartott 55 éves érettségi találkozón.

Öt éve egy beszélgetésben egykori osztályának egykori diákjai így emlékeztek rá. “Nagy Erzsébetet, Böske nénit az ELTE Bölcsészkaráról helyezték át a Trefortba 1958 nyarán, amikor az első gimnáziumi osztályt már kijártuk. Ő lett az új osztályfőnökünk. Eleinte furcsállottuk, hogy nem ír részletes vázlatokat a táblára, magunknak kellett jegyzetelni. Így aztán mi is megtanultunk slágvortokban felelni. Erzsi néni minden érettségi találkozónkon jelen volt. Most is mozgékony, szellemileg friss, az egyik étteremben a pincérek nemrégiben azt hitték, ő is osztálytársunk. Mindig nagyon foglalkoztatott minket a megjelenése. Visszafogott, szolid eleganciája később is példa volt számunkra. A frizurája egyszerű, de mindig rendezett volt. Ruhatárában semmi hivalkodó darab nem volt, inkább a klasszikus, időt álló stílus jellemezte. Életmódja még érett felnőtt korunkban is meghatározó példát jelentett számunkra. „Nem elhagyni, nem elhanyagolni magunkat” – mondogatta többször.”

Ugyanebben az időben (1955-től 1967-ig) egy hasonló nevű másik tanárnő is ugyanezt a két tárgyat tanította az iskolánkban. Így különböztették meg őket: Nagy Erzsébet I. és Nagy Erzsébet II.