IKSZ és sportnap és testnevelés

Iskolai közösségi szolgálat

A Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. 2024. március 23-án, szombaton rendezvényt szervez az V. kerületi Belvárosi Közösségi Térben. A rendezvény 10.00-16.00 óráig fog tartani. A rendezvény címe: Húsvéti Kézműves Nap. A diákok legkésőbb 9 órára jöjjenek a helyszínre. A rendezvényre várjuk diákok jelentkezését a közösségi szolgálat keretében. A feladatok a következők: a) segítség pakolásban (székek, asztalok), 4 fő, b) segítség kézműves foglalkozásnál, 2 fő.

Iskolánknak ezekkel az intézményekkel van szerződése.

Bővített lista

Iskolai közösségi szolgálat a Svábhegyi Csillagvizsgálóban, a kórházsuliban, nehéz helyzetű gyerekek korrepetálásával.

Személyes történelem” (színházi program középiskolásoknak – 30 óra közösségi szolgálat a 2023/2024-es tanévben)

Sportnap

Kedves Diákok!

2024. május 6-án iskolánk sportnapján az osztályok ismét összemérhetik, gyorsaságukat, kitartásukat, erejüket, ügyességüket, aktivitásukat a Margitszigeten, az Atlétikai Centrumban. Újra lesznek atlétikai számok (futások, ugrások, dobások), labdajátékok (futball, röplabda, kosárlabda), és más nagyszerű, és vidámságot hozó csapat és egyéni számok (röplabda adogatás, dekázás, ugrókötelezés…). Az egész napos versenyzés idén ismét tartalmazza a kötelező felmérést. Ezeket minden diákunknak, akik a testnevelés órákon teljes értékűen részt vesznek, teljesíteni kell! Tehát mindenki megmérettetik 1200m síkfutás versenyszámában. Ezen felül mindenkinek még két egyéni atlétikai számban indulnia kell!

A sportnap forgatókönyve

Minden osztálynak neveznie kell minden csapatsportban egy csapatot!

– egy 10x100m-es síkfutás vegyes váltót (5 fiú-5 lány) / osztály

– lányoknál: kosárlabda csapatot/osztály (3 fő)

röplabda csapatot/osztály (6 fő)

– fiúknál: kosárlabda csapatot/osztály (3 fő)

labdarúgó csapatot/osztály (5 fő)

A csapatsportokra való nevezést a testnevelőkkel egyeztetett csapattagoknak kell csak megtenniük!

Minden nevezés kötelez a versenyszámon való indulásra. Nem teljesítés esetén az osztály pontszámaiból levonunk 1 pontot.(Szigetkörnél 3 pontot)

Aki felmentett a testnevelés óra alól, mert gyógytestnevelésre utalt vagy orvosi igazolással sérült abban az időben, azok is részt vesznek a sportnapon segítőként, ezzel is pontokat szerezve az osztályaiknak. Az űrlap kitöltése nekik is szükséges a megfelelő négyzet jelölésével!

Az osztályok között (7.-11. osztály) pontverseny is zajlik, mely a teljesített versenyszámok (1 pont) és az 1-6. helyezésért(évfolyamonként) járó pluszpontokból adódik össze. Ennek győztese viszi haza a “Legsportosabb osztály” címet, ami a következő sportnapig az ő birtokában van. Ennek eredményhirdetése a tanévzáró ünnepélyen lesz.

Ide kattintva megtaláljátok a nevezési felületet. Gondoljátok át mielőtt kitöltitek mire fogtok jelentkezni, mert csak egyszer tudtok jelentkezni és módosítani nem tudjátok majd a jelentkezéseteket! Segíthet a nevezésben, ha megnézed a versenyek időrendjét, amit itt találsz!

Nevezési határidő április 26. éjfél!

Bármi kérdésed lenne, fordulj a testnevelődhöz!

Testnevelés

Felmentési kérelem