Fizikatanári konferencia

Június végére Vitkóczi Fanni tanárnő másodmagával országos fizikatanári konferenciát szervezett Debrecenben. A Tóth Árpád Gimnázium adott otthont az első alkalommal megrendezett Innovatív Módszerek Fóruma Fizikatanároknak (IMFF) elnevezésű eseménynek június 26-27-én.

A rendkívül intenzív szakmai találkozó két napja alatt mintegy negyven elhivatott fizika tanár vett részt  műhelyfoglalkozásokon és előadásokon, melyek a cselekvésközpontú fizikatanítás lehetőségeit helyezték a fókuszba. Az MTA-ELTE Fizikatanítás Digitális Támogatással kutatócsoport tagjai az interaktív foglalkozásokon bemutatták az elmúlt tanévben pilot-projektekben kipróbált tanórai és tehetséggondozással kapcsolatos módszereiket, pl. az Arduinóval vezérelt kísérleteket.

A szervezők több okból is elégedettek lehetnek, hiszen egyrészt néhány nap alatt beteltek a minikonferencia férőhelyei, másrészt a kollégák pozitívan nyilatkoztak a rendezvényről. Az IMFF elérte célját: a résztvevők lelkesen kapcsolódnak a bemutatott módszertani kutatásokhoz. Az IMFF létrejöttének alapvető feltétele a biztos anyagi háttér megteremtése volt, amelyhez többen is hozzájárultak. A szervezők hálásak a támogatóknak, különösen iskolánk néhány tucat szülőjének. További támogatók voltak: Külgazdasági és Külügyminisztérium, Debreceni Tankerületi Központ, NOVOFER Alapítvány, Tóth Árpád Gimnázium (Debrecen).