Café Trefort többnyelvű zenés kávéház

Március 18-án a frankofónia hónapja alkalmából rendeztük meg a már hagyományos Café Trefort zenés kávéházat. A rendezvény első felében a francia műfordító versenyen lefordított regényrészletet Alice Nicole, a Francia Intézet oktatási programkoordinátora olvasta fel, majd a díjazottak, Szendlay-Köves Rozi (12. a), Stock Petra (11. a) és Mándoki Vera (11. a) Kiss Kornélia műfordítótól átvették a jutalmukat.

Ezután zenei produkciók következtek, amelyek között volt német, angol és francia nyelvű szóló és duó zeneszám, hallhattunk zongora- és gitárkíséretet, és elhangzottak saját fordítású dalok is. A Très Fort kórus – a közönséget is bevonva – négynyelvű kánont énekelt, a Boci boci tarka című gyerekdal pedig a francián kívül holland fordításban is elhangzott a tizenegyedikes francia csoport egy részének előadásában.
A kávéházi közönség körében a kávé, tea mellett a házi készítésű francia gallettines-nek volt a legnagyobb sikere. A programot Erdős Katalin és Vincze Veronika tanárnők szervezték. Képek itt vannak.