A felvételizők ponthatárai

Február 18., péntek reggel 7 óráig 616 felvételi jelentkezés érkezett be iskolánkba. Az alább megnyitható táblázatokban minden olyan hatodikos diák szerepel, akinek a jelentkezése papíron vagy elektronikusan eddig az időpontig beérkezett, nem szorul hiánypótlásra, és elérte a szóbelire történő behívás ponthatárát. A táblázatokban a diákok 11 jegyű oktatási azonosítójukkal vagy – amennyiben a jelentkezési lapjukon megadtak ilyet – jeligéjükkel szerepelnek.

Azok, akik az eddig megszerezhető 110 pontból (matematika írásbeli: 50 pont, magyar nyelv írásbeli: 50 pont, hozott pontok 10 pont) legalább 103-at értek el, felmentést kapnak a szóbeli felvételin való részvétel alól. A jelentkezők majdani sorrendbe állításakor őket maximális, 36 pontos szóbelivel rangsoroljuk. Minden olyan diákot behívunk a szóbeli felvételi beszélgetésre, aki az eddig megszerezhető 110 pontból legalább 91,5-et, de legfeljebb 102 pontot ért el. A szóbeli pontos időbeosztását (február 26-án, szombaton, ill. a pótnapokon kinek hány órára kell jönnie) február 23-án, szerdán este tesszük közzé a honlapon.  

(A hozott pontszám kiszámítása így történt: hat tantárgy (magyar nyelv, magyar irodalom, matematika, történelem, egy idegen nyelv és egy természettudományos tárgy) 5. osztályos év végi és 6. osztályos félévi eredményeit kértük. Ahány osztályzat eltérés volt ezekben összesen az ötöstől, annyiszor fél pontot vontunk le a maximálisan elérhető 10-ből.)

 Előre jelezzük a szóbelin részt vevő diákoknak és szüleiknek, hogy az iskola épületébe szülők a szóbeli során nem léphetnek be. A hatodikos diákoknak kötelező lesz a maszk viselése, az épületen belüli tájékozódásban pedig trefortos diákok segítik majd őket. Köszönjük megértésüket!