A XXI. század

A századforduló körüli évtized több szempontból jelentős átalakulást hozott az iskola életében. Többségében ekkor indultak olyan tanításon kívüli programok, amelyekre korábban nem lett volna lehetőség. Ezek ma már megszokott velejárói az iskolai eseményeknek.

1999-ben érettségizett az utolsó négy osztályos, 2000-ben az első hat osztályos évfolyam. A századforduló előtti években  komoly változtatások történtek a tantervekben is. A kilencvenes évek közepén indultak a Trefort napok, a diákcsere programok, a környezeti nevelési programok, a Tompa-pályázat, az Európai Parlament Modell, az iskolai alapítvány, ekkortól kapnak iskolai kitüntetéseket a végzős diákok a ballagáskor és ekkortól használjuk a ma is meglévő iskolai címert. 1999 óta működik a nomád tábor, ugyanebben az évben volt először diákszínjátszó fesztivál.  Az iskolai évkönyvek kiadása több évtized után 1994-ben indult újra, 2003-től pedig a korábbiakhoz képest jelentős formai változással és tartalmi bővüléssel jelenik meg. Az iskolai honlap 2005-ben indult, 2006-tól 2020-ig működött az első komolyabb struktúra.

A kétezres évek elejétől – részben a digitalizáció miatt – a korábbiaknál sokkal könnyebben, egyben sokkal részletesebben tudjuk archiválni az iskolatörténeti eseményeket, történéseket, adatokat. Ezekből lehet itt válogatni.

Igazgatók, tanárok

Igazgatók

Az összes tanár 1872-től napjainkig (kereső)

Az összes osztályfőnök (kereső)

Kitüntetett tanárok

Érettségi tablók

Érettségi tablók

Diákok

Versenyeredmények (2003-tól)

Az összes egykori diákunk (kereső)

Ismertté vált egykori diákjaink

OKTV 1-10. helyezettek (kereső) (1966-tól)

Kitüntetett diákok (1995-től)

Programok

Diákcsere programok (a kilencvenes évektől)

Diákönkormányzat (2003-tól)

Diákszínjátszó fesztiválok (1999-től)

Események (2003-tól)

Európai Parlament Modell (2003-tól)

Nomád tábor (1999-től)

Évkönyvek

Évkönyvek (2003-tól)