Elhunyt Pruzsinszky József

A közelmúltban 91-dik életévében elhunyt Pruzsinszky József, gyémántdiplomás gépészmérnök, iskolánknak 1939 és 1947 között volt diákja, az Öregdiák Egyesület elnöke. Nagyapja, Pruzsinszky János 1914-től 1919-ig iskolánk igazgatója volt.

Egész életében örömmel gondolt vissza, és szívesen emlékezett a Mintára, az egykori nyolcosztályos fiúgimnáziumra, ahova tíz éves korától tizennyolc éves koráig járt. 2007. május 21-én hatvanéves érettségi találkozót szervezett egykori osztálytermükbe (ezen tizenhatan vettek részt az osztályból), az I. emelet 6. sz. terembe. Ekkortól felélénkült a kapcsolata az iskolával. Nem sokkal később az akkor megalakuló Öregdiák Egyesület elnöke lett. Ennek kapcsán újra vissza-visszatért az épületbe. Elhunyta után is nagy szeretettel és tisztelettel gondolunk rá. Hamvait engesztelő szentmise keretében március 20-án 15 órakor a Szent Gellért plébániatemplom altemplomában (XI. kerület, Bartók Béla út 149.) helyezik örök nyugalomra.

Emlékezésül közreadjuk Pruzsinszky József Trefortról szóló visszaemlékezésinek rövid kivonatát és tizenegy éves korában kézzel írt naplójának egy részletét.